Wert dóna vergonya

He estat a Madrid uns dies. He estat visitant alguns amics i amigues (no m’ha donat temps de veure’ls a totes i tots) i tancant alguns detalls pendents que calia tancar d’una vegada per totes.

Ahir, Susana Ros, diputada socialista per Castelló, em comentava si em venia de gust anar a la sessió de control i vaig pensar “Per què no?”. Vaig estar el dia que va prendre possessió, he seguit algunes compareixences en comissió per la televisió de Congrés i una llàstima que avui, cap company valencià preguntés res (dimecres passat Ximo Puig i Carmen Montón van preguntar en la sessió de control, però avui no tocava).

No sabia molt bé els temes es tractaven avui, però per goig i delit personal avui havia bateria de preguntes per al mal ministre Wert.

No us explicaré res de nou del que hagueu pogut llegir en els diaris o escoltar a les notícies, però si que us puc explicar la meva sensació i algun comentari que després alguna persona m’ha fet.

1. Quan en twitter es fa referència a Wert amb Wertgonya es faltar a la veritat. Perquè aquest home no té vergonya ni la coneix.

2. Definitivament és un insolent, si més no per a mi. Com es pot contestar als diputats amb “segur que vostè no compren el que llegeix”? Però on s’ha cregut que està?

Senyor (perquè jo tinc educació) Wert que sàpiga vostè que ningú s’ha cregut el que ha dit vostè avui al Congrés. Es notava en les seves respostes a tots els grups en contestar amb evasives o amb coses que no venien al cas.

Sap què? Si, tots els que estàvem allà estem preocupats per la notícia que avui publicava un periòdic de tirada nacional que deia que un estudi atorgava als estudiants d’Espanya la horrorosa última situació en comprensió lectora, matemàtiques i ciències.

Però sap, amb els canvis que vostè planteja amb la LOMCE no estic segura que caminem cap endavant o cap enrere. Bé, per a no faltar a la veritat, li diré que penso que anirem cap enrere.

Amb la LOMCE i amb totes les retallades que està sofrint la comunitat educativa ens estem jugant el present i el futur de la nostra societat. Necessitem una escola pública de qualitat per al conjunt de la població, necessitem una escola pública que garantisca que en finalitzar l’educació obligatòria tot l’alumnat domino el valencià/català i el castellà aquí, però també la resta de llengües cooficials de l’Estat allí on hi haja.

La política de retallades de beques, d’increment d’alumnes per aula, de reducció del nombre de professors i el decret de plurilingüisme que està portant a terme la Conselleria d’Educació suposen un atac sense precedents a l’educació en general i l’escola pública en particular.

Aquest conjunt de retallades s’agreujarà de forma considerable si no es para la LOMCE, una Llei que intenta consolidar una política regressiva que vol retornar als anys 60 del segle passat. Una Llei que atempta contra la igualtat d’oportunitats, una Llei que incrementarà les taxes de fracàs escolar i d’abandonament escolar prematur i l’objectiu de fons és privatitzar l’ensenyament de qualitat i que l’escola pública quedo com a marginal i dirigida als sectors més desfavorits de la població. Una llei que perjudicarà les classes socials més desfavorides, que suposarà un desmantellament progressiu de la xarxa pública. Una llei que segueix el dictat dels sectors més reaccionaris de la jerarquia de l’església catòlica potenciant la religió i eliminant l’educació per a la ciutadania. Una Llei que menysprea i margina les llengües pròpies.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s