Intervenció a la presentació de la candidatura

Us deixo la meua intervenció a l’acte de dijous.
Bona tarde a totes i tots.

 Aquest mes ha fet 3 anys que vaig encarar un nou repte polític personal en presentar-me a l’Assemblea del PSPV de Càlig per a ser la seua Secretaria General. Va ser el moment de formar un equip. Un equip de companys i companyes que teníem un objectiu molt clar: treballar per a ser de nou els gestors del nostre Ajuntament, ser el grup de referència on les calijones i calijons es vegueren reflexats. Així que jo només sóc una de les persones que dirigim aquesta agrupació i que voldria aprofitar aquest moment per a donar-los les gràcies per tot. Vicent, Erne, Diego, Vicent, Anabel, gràcies per fer la feina més fàcil. I gràcies a totes i a tots els nostres militants per aquestos últims quatre any.

Avui estem aquí, perquè un partit polític, com és el Partit socialista de Càlig presentem la nostra candidatura. Un partit que creu que la política no s’ha de fer des del despatx, perquè la política és el lloc des d’on es canvien les coses.

La política es fa sent partícip de les coses. Participant en les nombroses associacions del nostre poble, sent socis d’elles, recolzant-les en les seues activitats.

Fer política és ajudar als nostres conciutadans. És poder ajudar a una persona depenent a accedir als serveis socials, donar-li a una persona la possibilitat d’accés a internet, donar-li a una organització un espai en condicions per a desenvolupar les seues activitats.

En definitiva: donar solucions als reptes que dia a dia sorgeixen.

Ha arribat el moment de presentar el canvi que el nostre poble necessita. Ha arribat el moment de presentar-mos als calijons i calijones i d’explicar-los alló que els socialistes volem per al nostre poble i per això en breu us presentarem i us farem arribar el nostre programa electoral. Pero avui, els socialistes, us presentem una candidatura compromesa amb el nostre poble, una candidatura per a confiar en el futur, una candidatura de dones i homes disposats a treballar pel nostre poble i per allò que el nostre poble necessita. A la fi, us presentem a calijones i calijons compromesos en allò que ens uneix: Càlig, el nostre poble.

Perquè ens agrada el nostre poble. L’any 1234 vam néixer com a poble. Ens agrada passejar pels nostres carrers i posar-mos a pensar que estarien fent els nostres avantpassats. Son ja vuit segles d’història i de costums que hem d’aconseguir entre tots que perdure per als nostres conciutadans.

La nostra cultura és un dels nostres màxims valors. Totes les nostres associacions són els principals protagonistes als que hem d’agrair que el nom del nostre poble estiga ben representat allí on s’hi participa.

Volem un poble optimista, ple d’alegria. Un poble que torno a la tranquil·litat a la que estava acostumat. Un poble que deixo de mirar el passat i que afronto el present dia a dia per aconseguir un millor futur.

 La joventut estem presents i serem el futur. Junts tenim molt que aconseguir.

Hem d’aconseguir que el nostre treball faça que el nostre poble avanço. Volem un Càlig transparent, obert al canvi, a la cultura, a l’esport, als joves, als majors,.. Perquè prediquem un altra manera de fer política: la de les persones, la del treball, la del benestar del nostre poble.

Patxi López, el lehendari, tots sabeu qui és, l’altre dia que celebraven la festa de la rosa a Euskadi comentava una frase que quant la vaig sentir hem va fer pensar. Patxi comentava que

“si hay que aguantar, aguantamos”. I crec que aquesta legislatura hem aguantat.

“si hay que resistir, resistimos” i també ho hem fet.

I continuava dient “pero no hemos nacido para aguantar ni resistir sino para cambiar las cosas”. I per això ens presentem a les eleccions.

Crec que aquesta frase podem aplicar-la a molts pobles de les nostres comarques on no governem, però també a pobles on governem i el Partit Popular està fent lo possible per a traure’ns del govern.

Una de les persones que ho ha sofert és la persona que us vaig a presentar a continuació. Presentar a Ximo és una tasca un poc complicada. Possiblement el primer record que tinc d’ell és la vegada que el vaig presentar al primer dinar comarcal del PSPV que vam fer aquí a Càlig al Socros. I si me’n vaig a l’últim és un acte amb els companys de Peníscola a una de les activitats del partit per explicar la gestió del Govern d’Espanya i entre estos dos records tan distants, molts moments viscuts en les aventures que la política ens uneix, poder caminar al seu costat en un dels reptes més grans que va afrontar i que crec que no m’equivoco si dic, que d’aquell procés vam sortir tots i totes amb més convicció de la nostra militància: SEMPRE D’ESQUERRES.  Amb tots vosaltres, Ximo Puig.

(Va parlar Ximo Puig i després vaig tornar jo a parlar per a presentar a la nostra candidata)

Arriba el moment que tots esperàvem. Avui, amb la presentació d’Ernestina com a candidata, l’Agrupació Local del Partit Socialista a Càlig estem fent  història. Erne serà la tercera persona que encapçalo les nostres llistes. Agustí i Manuel la van precedir i ella és la primera dona candidata a l’alcaldia pel Partit Socialista al nostre poble.

No crec que faça molta falta dir-vos i explicar-vos qui és Ernestina. És una persona honrada i treballadora que mira pels interessos dels ciutadans. És una bona persona, solidaria i preocupada pel seu poble, pel nostre poble…que te ganes d’alçar-se dia a dia per a defendre els interessos del nostre poble i oferir millor qualitat de vida.

Ha sigut la veu dels votants socialistes tots els primers dilluns de mes al Plenari. Hem estat tots darrere de cadascuna de les paraules que ha dit, darrere de cada menyspreu d’aquell qui haguera tingut que ser l’alcalde de tots els calijons i totes les calijones.

Com diu un poema de Vicent Andrés Estellés, del que us llegiré només un trocet:

Assumiràs la veu d’un poble,

I serà la veu del teu poble,

I seràs, per a sempre, poble,

I patiràs, i esperaràs,

I aniràs sempre entre la pols,

Et seguirà una polseguera,

I tindràs fam i tindras set,

No podràs escriure els poemes,

I callaràs tota la nit

Mentre dormen les teues gents,

I tu sols estaràs despert,

I tu estaràs despert per tots.

No t’han parit per a dormir:

Et pariren per a vetllar

En la llarga nit del teu poble.

Creeu-me si us dic que és un orgull com a secretària general d’aquesta agrupació local, presentar-vos a la pròxima alcaldessa del nostre poble. Amics, amigues, companyes, companys, amb tots vosaltres, Ernestina Borràs.

Anuncios

2 pensamientos en “Intervenció a la presentació de la candidatura

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s