I Fòrum Estatal de Polítiques per a la participació

Des de diumenge i fins ahir, vaig estar a Sevilla on s’ha desenvolupat el Primer Fòrum Estatal de Polítiques per a la participació. L’objectiu era posar en valor la participació com un element essencials en les polítiques de joventut. Les TIC han propiciat el treball en xarxa on els principals protagonistes i usuaris són els i les joves. Aquest fet ha fet que el Institut de la Joventut d’Espanya, el Consell de la Joventut de Espanya i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies ens haguem proposat aquest espai d’encontre, ja que apostem per aquests nous canals i altres similars, com a vehicles de les noves formes de participació ciutadana.

La inauguració va ser a càrrec de Pilar Pérez, Presidenta de la Comissió de Juventut de la FEMP, Micaela Navarro, Consellera per a l’igualtat i el benestar de la Junta d’Andalusia, Gabriel Alconchel, Director del INJUVE i per Ricardo Ibarra, president del CJE. Vam poder sentir de la seua boca frases com les següents:

“S’obri un nova via, que són les noves tecnologies, per a posar iniciatives en comú i desenvolupar nous projectes” (Pilar Pérez)

“L’única forma de canviar és des de dins. Tot deu ser AMB les joves i no PER A” (Micaela Navarro)

“Els joves busquen noves estructures i models més flexibles i son més innovadors” (Ricardo Ibarra)

“Són les polítiques de joventut un pilar per a la democràcia” (Gabriel Alconchel).

Només amb sentir aquestes frases ja podíem preveure el que ens esperava durant aquest matí.

La primera taula va versar sobre la comunicació institucional i va contar amb les presentacions de Nagore de los Ríos, Directora de Govern Obert i Comunicació en Internet del Govern d’Euskadi, i de Francisco Perujo, Director General de l’Oficina del Portaveu del Govern d’Andalusia.

Nagore de los Ríos va ser la responsable de la campanya de comunicació de Patxi López com a candidat a lehendakari. Ens va fer unes breus indicacions sobre Irekia, Govern Obert. (us recomano pegar-li una ullada). Però si m’he de quedar amb una frase de les que va dir Nagore, hem quedo amb “Ara els polítics primer escolten, després dialoguen i, per últim, gestionen”. Tota la raó del món!!!!!

Vaig tindre la mala sort de no poder estar present en la segona taula de treball. Encara no ho havia comentat, però he sigut membre del jurat, i en eixe moment manteníem la nostra primera reunió. Mala sort, perquè per lo vist al twitter i fent el seguiment del hashtag de l’event #politiques11. Però he tingut la possibilitat d’estar parlant amb algunes de les persones que van formar aquesta segona taula: Antonio Cartier, Carlos Guardian, Juan Francisco Delgado i Pilar Velasco.

Ricardo, Antonio i jo, formavem part del jurat representant al CJE

Per la vesprada vam començar amb les presentacions del projecte. 3 persones del jurat a cadascuna de les 3 sales i 26 projectes per escoltar. 10 minuts era el temps que disposava cada projecte per a ser exposat. 6 hores de presentacions. Va ser una vesprada molt interessant i una font d’aprenentatge molt gran, però al final tocava elegir.

Els premiats:

  • Amb 15.000 euros: projecte presentat per l’Ajuntament de Burgos.
  • Amb 10.000 euros: projectes presentats per l’Ajuntament de San Pedro del Pinatar i l’Ajuntament d’Albacete.
  • Amb 5.000 euros: els projectes presentats per ASDE, Casals de Joves i l’Ajuntament de Ceutí

Enhorabona als premiats!!!!!!!

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s