Revolucions silencioses

Ahir es va celebrar el Comitè Federal de Joves Socialistes d’Espanya. A l’inici de la seua intervenció, Sergio, el nostre secretari general ens comentava que les revolucions democràtics que s’estan produint a l’altre costat del Mediterrani, són la Revolució dels Clavells de la nostra generació.

I just avui també a la pàgina web de la Cadena Ser hi ha un reportatge que es titula ¿Dónde estabas cuando la televisión ponía imágenes a la historia?.

La historia ens diu que les grans revolucions han sigut liderades pels moviments juvenils. Tenim exemples que hem pogut estudiar, perquè no vam viure, com són la Revolució dels Clavells, el maig francès o la primavera de Praga. Però tenim també exemples més recents i d’actualitat on els joves estan lluitant pels seus drets.

Els nostres pares i les nostres mares van lluitar per aconseguir els nostres drets. Nosaltres batallem per a mantindre aquells drets i aconseguir-ne de nous, perquè davant nous problemes (tema discutible si són nous o no aquestos problemes), s’han de buscar noves solucions.

Els últims esdeveniments: revolucions pacífiques per acabar amb les dictadures.

Tunísia. Vam acabar i començar l’any amb els grans disturbis a Tunísia, on la Revolta popular anomenada Revolució del Gessamí, va acabar amb els 23 anys de govern de Ben Alí, que en un principi havia convocat eleccions per a 2014 (això és previsió) i que finalment va sortir del país. Està exiliat a París i està molt greu de salut. Fent una broma de mal gust (o no), es podria dir, que a Ben Alí no li ha sentat bé la democràcia.

Egipte. L’11 de febrer va caure el règim de Hosni Mubarak. Després de 18 dies de protestes a la plaça de Tahrir (de l’Alliberament), 30 anys de dictadura s’acabaven.

Líbia. Després de la caiguda de Tunísia i Egipte s’estan produint protestes a Líbia. Muamar el Gadafi porta quasi 42 anys al front de Líbia, des de que a l’any 69 va donar el cop d’Estat. Esperem que aquesta revolta, al igual que les altres dos, acabo amb aquesta dictadura.

Marroc. Pareix ser que al país veí també s’està despertant la llum de la democràcia. Esperem que prompte arribo.

I a totes aquestes revoltes hi ha que sumar-li el fenomen de les tecnologies de la informació: twitter, facebook.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s