Ple municipal de setembre

Vista de Càlig. Extret de la web de l'Ajuntament

Vista de Càlig. Extret de la web de l'Ajuntament

Anit vaig estar fins la 1 de la matinada escoltant el ple municipal del mes de setembre. El Ple que s’haguera tingut que celebrar dilluns, però com que el nostre alcalde te altres prioritats, es va canviar de dia, perquè és més important assistir a Peníscola a la presentació de la reina i dames que complir amb els acords plenaris de celebrar-ho el primer dilluns de mes.

A comparació als anteriors plenaris, aquest va ser tranquil però farragós (paraula que he descobert que tant li agrada a la regidora d’Hisenda, la va repetir unes 10 vegades).

14 punts d’ordre del dia donaven per a molt, però més d’un hora de les tres per a que el senyor alcalde contestara als escrits que la gent li va enviar i que ell mateix es genera les polèmiques. Referent als escrits no vaig a entrar al detall de tots, perquè d’alguns desconec el tema. Però del que afecta a tot el poble, si que vaig a donar la meua opinió.

Els que em coneixeu sabeu que molt del “clero” no sóc. Però per a un calijó –o calijona- parlar-li de la seua patrona és com parlar-li d’ algú de la família, no només per ser la patrona si no pels moments que em viscut al seu Paratge –que sempre ha anat a més, excepte ara, que pareix un cranc que va cap enrere-. Doncs bé, des de fa uns anys el Patronat obri el bar de l’hospederia durant uns dies per a fer caixa per anar reparant petites cosetes. Enguany un senyor de Càlig va enviar carta a l’ajuntament per a preguntar-li si aquesta gent tenia permís per obrir el bar. I el senyor alcalde els va enviar un escrit al Patronat dient-los que necessitaven permisos i que eren uns despilfarradors perquè en època de crisi la llum del Paratge havia estat oberta tota la setmana. Vostè, senyor alcalde, que tant es va omplir la boca i tantes coses volia fer per als calijons i calijones – i no fa falta que repetisca tantes vegades que és alcalde de tots els calijons, que per desgràcia ja ho sabem.

Estic segura de que preferien que les llums estigueren apagades per a que ningú poguera observar l’estat del Paratge del Socors. I sabeu que, em sumo al que molta gent comentava el diumenge, el diumenge no plovia, la nostra patrona plorava.

Seguint amb el Ple i com a punt important, el punt 4. Modificació pressupostària. Punt que no va sortir endavant. L’equip de govern empenyat en que s’aprovara parcialment la modificació de 90.000 euros i l’oposició (PSOE i AECC) dient-li que volíem aclarir les factures que es presentaven dintre d’aquest paquet abans d’aprovar-ho. Serem uns irresponsables, com va dir la regidora d’Hisenda ahir al Ple, però volen tindre clar el que aprovem. Si hi ha factures del 2.007 amb informes desfavorables dels tècnics d’aquell moment deu ser per alguna cosa.

Altra de les coses que me va fer molta gràcia del Ple va ser quant l’alcalde li va dir a Erne, la nostra portaveu i membre de l’executiva local, que “dintre de tots els partits polítics hi ha enemics i vostè també en té” o també em va fer molta gràcia quant ens va dir que a una reunió Carlos Fabra havia dit que “primer Castelló, després Castelló i després el partit” i que per a ell: “primer Càlig, després Càlig i després Càlig”. La frase gràcia en si no en té, però fa gràcia que penso en Càlig i que paso la major part dels dies pensant en a vore en quina associació del poble em discuteixo avui. Se’n lliura alguna?

També ens va quedar clar que si alguna cosa “dels equips de govern anteriors” no esta clara, l’enviaran al fiscal i que ell decidirà i que deixar passar el temps per a que les coses prescriguen es delicte. Açò ho diuen per alguna cosa en particular? Però d’ara o d’abans?–al aire se lo dijo, para que el aire lo recoja (no diu així algun refrany popular??). També és delicte acusar a la gent i ja està un altra denúncia a les esquenes.

Pensava que l’equip actual no s’equivocava i ens van ensenyant que si. Per a nosaltres despilfarrar no és obrir les llums de l’Ermita una setmana, per a nosaltres despilfarrar és pagar 650 euros per al lloguer dels vestits dels Reis Mags, m’entre hi ha vestuari en propietat. Quant vaig acabar de la Comissió de Festes, hi havia dos al magatzem del Centre de Cultura, i un a casa de l’actual regidor de Festes, que també era membre de la Comissió. Despilfarrar és tindre les llums de “Càlig en Festes” obertes 3 setmanes tota la santa nit.

Es van aprovar diverses mocions, una sobre la creació d’una mesa de seguiment contra la violència de gènere, un altra sobre la llei de costes –si, a Càlig, llei de costes…., tenim platja i no ho sabia J- i la tercera i més important sobre l’abocador de la Bassa i les últimes notícies que han aparegut als periòdics de que es comença a fer l’abocador. Com sempre, tots junts: no a l’abocador.

Per cert i per acabar, voldria dir per als que ho van deien pel poble que el PSPV-PSOE de Càlig ni es compra ni es vent. I com sempre he repetit, som un partit assembleari on les màximes decisions les pren l’assemblea.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s