Si a la llei de terminis, si al dret de decidir

Suposo que a estes altures gairebé tots estareu assabentats o tindreu algun tipus de coneixement de la campanya que la Conferència Episcopal Espanyola ha presentat en contra de la llei de l’abortament o com ells l’han anomenada, la campanya a favor de la vida.

L’article 417 bis de la llei orgànica 9/1985 és la que ens relata els tres supostos pels quals actualment es pot abortar. I actualment el que s’està demanant i s’està plantejant és la creació d’una llei de terminis que garanteixca la seguritat jurídica i el respecte als drets fonamentals de les dones i dels profesionals que les atenen.

S’està plantejant una llei equiparable amb les legislacions dels països del nostre entorn. A països com Alemanya, Austria, Bèlgica, Bulgaria, Dinamarca, Eslovaquia, Estonia, França, Grecia, Hungria, Itàlia, Letònia, Lituania, Portugal, Txèquia, l’abortament és lliure les 12 primeres setmanes. A Rumania són 14 setmanes i a Holanda, 24. La majoria de països amplia a 24 setmanes el termini en els tres supostos legals que existeixen a Espanya (violació, malforamacions i risc per a la salut de la mare).

Només s’està demanat el dret a DECIDIR, que tenim les DONES.

M’agradaria saber quants diners val la campanya que fa la Conferència Episcopal i perquè no reinverteix aquestos diners en ajudar a la gent que ho necessita?

yqj

Anuncios

3 pensamientos en “Si a la llei de terminis, si al dret de decidir

  1. Hola Juanjo,

    Moltes gràcies. No se si wordpress té aquesta opció… a vore si tinc un poquet més de temps i em poso a mirar-ho.

    Salutacions i gràcies per passar-te per aquí.

    Ruth

  2. Tens tota la raó Ruth, sols demanem el dret de decidir, decirdir sobre el nostre futur, sobre el nostre cos, sols demanem el dret que tenim nosaltres les dones!

    Un abraç.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s