60º Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

logo-final

Avui es compleixen seixanta anys des de que l’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans.

La Declaració Universal dels Drets Humans és la primera afirmació universal de la inherent dignitat i igualtat de tots els éssers humans. El reconeixement que l’home i la dona són titulars de tot un seguit de drets que emanen de la seva pròpia condició humana, i que són imprescriptibles i inalienables.

Avui, seixanta anys després, s’han produït grans avanços en el camí cap al respecte universal d’aquests drets iniciat aquell 10 de desembre, però també queda molt per fer.

La pobresa, les guerres, la violència, el fanatisme i la intolerància són poderosos enemics, i el combat per a aconseguir que el respecte als Drets Humans s’estengui a cada racó del planeta és difícil, però no impossible.

Mitjançant la web www.mapadelaverguenza.org, Joves Socialistes d’Espanya ha obert una campanya de recollida de signaturas. A aquesta web s’assenyalen els països que encara condemnen a mort i porten a terme execucions, i aquells sobre els quals pesen greus acusacions de tortura, recollides per dues de les principals organitzacions internacionals de defensa dels drets humans (Amnistia Internacional i Human Rights Watch).

Entra a la web i signa contra la pena de mort, jo ja ho he fet!!!

Anuncios

Un pensamiento en “60º Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

  1. Tens raò. Hi han molts antecedents abans que eixa signa on va germinar l’essència d’aquesta Declaració. Però al 1948 es va donar, amb algunes abstencions en les signes,, un pas molt important. Podiem parlar de dignitat front a digneitat, podiem parlar de solidaritat en lloc de fraternitat… ara són els nostre horitzó.
    Un abraç.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s