Per l’Europa Social. No a les 65 hores.

La Unió Europea va aprovar el passat mes de juny una polèmica directiva que amplia a 65 el nombre màxim d’hores que comprenen una jornada laboral, l’aplicació de la qual en els Estats membres dependrà de la legislació interna de cadascun d’ells i de la negociació dels convenis col·lectius amb els sindicats.

Aquest mateix mes d’octubre el Parlament Europeu votarà el text de la Directiva, que entrarà en vigor o serà rebutjada en funció del que voten els europarlamentaris.

Amb la nova directiva es podria arribar a treballar una mitjana diària de 12 hores, 13 si el màxim fora de 65 hores setmanals, com es vol aplicar a col·lectius com el dels metges.

Mentre molts sindicats defensaven la instauració de les 35 hores setmanals de jornada laboral (el que suposaria una jornada de 7 hores diàries), la legislació fins el moment comprenia una forqueta d’entre 40 (és a dir, 8 hores diàries) i 48 (és a dir, una mica més de 9 hores i mitjana al dia) hores setmanals com a màxim.

Amb la directiva recentment aprovada, la Unió Europea no només supera en més d’un 35% el que es considera una jornada “excessiva”, sinó  que marca un canvi de tendència inspirat en el model nord-americà i britànic que podria situar a molts països desenvolupats en xifres laborals similars a les de països en vies de desenvolupament.

Des de JSE s’ha posat en marxa la següent pàgina web: NOALAS65HORAS entreu i participeu.

Anuncios

Un pensamiento en “Per l’Europa Social. No a les 65 hores.

  1. ÓN ESTÀ L´EUROPA SOCIAL? Ara tot es perd degut a l´onada conservadora que ha invadit el vell continent. Europa és de dretes perque les urnes han parlat, però històricament totes les persones sabem que sóm algo més, que sóm una terra progressista de grans ideals. Sóm l’alternativa al capitalisme neoliberal i sense valors que propossen els Estats Units. Sóm els que hem de donar una resposta a una crisis d’ un sistema que ha deixat de banda els valors i sols potencia allò material. VOLEM conciliar, tindre corresponsabilitat, volem cuidar, estimar, plorar, formar-nos, respirar….volem simplement viure i viure una Europa més plural, més solidaria, més justa, més igualitaria, més lliure i, sobretot, més humana.

    TENS ABANDONAT EL MEU BLOG EI… UN BES FORT.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s