Renda Bàsica d’Emancipació (2)

A principis del mes passat us parlava de la Renda Bàsica d’Emancipació. Explicava que era, qui la podia sol·licitar, els passos per a sol·licitar-la i algunes preguntes que podrien sorgir.

Per a aquelles que encara no sapigueu que és dir-vos que la Renda Bàsica d’Emancipació permet que els joves d’entre 22 i 30 anys poder percebre una ajuda de 210 euros mensuals per al pagament del lloguer del seu habitatge habitual durant un màxim de 4 anys. A més els joves disposaran també de 600 euros de préstec per a la fiança.

El tres de desembre de 2007, la Ministra d’Habitatge, Carme Chacón i el conseller de Medi ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge de la Generalitat Valenciana, José Ramón García Antón, van signar a València el conveni per a la gestió conjunta de la Renda Bàsica d’Emancipació. En aquest conveni de col·laboració es va establir que seria la Generalitat Valenciana qui tramités les sol·licituds i reconegués el dret a percebre la prestació. I el Ministeri d’Habitatge, per la seva banda, seria qui abonés directament les ajudes als beneficiaris.

Així mateix, es va subscriure un acord per a la creació d’oficines de “Finestreta Única” d’Habitatge en els municipis d’Alacant, Castelló, València, Morella, Sogorb, Sagunt, Alzira, Requena, Ontinyent, Xàtiva, Gandia, Llíria, Denia, Alcoi, Elx, Elda i Oriola.

Doncs bé, aquest dijous passat, la directora general de la Vivenda i Projectes Urbans de la Generalitat, María Jesús Rodríguez, va fer balanç d’aquest primer mes d’aquesta nova ajuda i va dir que “parece un éxito que durante 22 días laborales en el mes de enero se hayan aprobado 73 ayudas”. Només ha donat 73 ajudes de vora 2.000 sol·licituts!!!!!!!!!!! TOT UN LOGRO!!!!!!!!

Doncs bé, senyora Rodríguez jo li dic que NO ÉS UN ÈXIT. No és un èxit perquè vostés no han posat tot de la seua mà per a fer que aquesta mesura arribe a tots els joves valencians. Estan rebent 3’6 millons d’euros del Govern Central per al manteniment de les 17 finestres úniques de les quals NOMÉS HI HA OBERTES 3 a les capitals de provincia.

El seu paper dintre d’aquesta ajuda és molt clar, avaluar les sol·licituts , amb els requisits que des del Ministeri li sol·licita. Perquè els joves valencians hem de portar més papers que cap altre jove de la resta de l’Estat per a poder sol·licitar l’ajuda? Jo mateixa li contesto: No poden suportar que des del Govern Socialista de José Luís Rodríguez Zapatero es prenguen mesures a favor dels joves. En realitat, vostés no suporten res que sortiga d’una administració governada pels socialistes.

Us deixo d’exemple els documents que s’han de portar a la Generalitat Valenciana, a Andalusia i a Catalunya.

cv.jpg

junta-andalucia.jpg

catalunya.jpg
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s