Llei de Dependència

La Llei 39/2006 d’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de Dependència, aprovada el dia 14 de desembre de 2006, va entrar en vigor l’1 de gener de 2007.

Aquesta llei impulsada pel GOVERN SOCIALISTA DE RODRÍGUEZ ZAPATERO suposa

  • L’atenció integral a les persones depenents en situació de discapacitat, malaltia crònica o envelliment.
  • La consolidació d’un dret fonamental per als ciutadans i les ciutadanes de tot l’Estat independentment del lloc on residisquen. Fins ara, la competència en polítiques de serveis socials ha estat únicament en mans de les Comunitats Autònomes, la qual cosa ha donat lloc en ocasions, a situacions de desigualtat.
  • La potenciació de l’Estat del Benestar.

A la nostra Comunitat, més de 120.000 valencians i valencianes podran acollir-se als beneficis d’aquesta llei.

La Generalitat Valenciana ha de portar a terme les valoracions de les persones depenents i en funció d’aquestes, prescriure i gestionar els serveis i les prestacions.

Però, què passa? Per què tarden tant els ajuts econòmics i l’atenció efectiva a les persones en situació de dependència? Qui és el responsable?

ELS RESPONSABLES SÓN LA GENERALITAT VALENCIANA I EL PARTIT POPULAR, que estan portant a terme un boicot indecent, imperdonable i sense escrúpols a una llei que afavoreix a les persones que per la seua situació, constitueixen un dels vèrtexs més dèbils de la nostra societat. Per quin motiu? Interessos electorals.

El PP ens té acostumats a la deslleialtat, a la utilització de tot allò que estiga a les seues mans per fer oposició destructiva però, jugar amb les persones que per la seua malaltia crònica, la seua discapacitat o la seua situació d’envelliment necessiten ajut, és simplement, repugnant.

  • A hores d’ara, el Govern Valencià encara no ha convocat el Consell Interterritorial creat el 30 de març per supervisar, debatre i examinar el desenvolupament de la llei amb la participació dels Ajuntaments.
  • En aquest moment, el Consell encara no ha habilitat un plantilla de valoradors suficient per donar sortida a les sol.licituds i per tant, per accelerar l’ajut a les persones amb situació de dependència. S’han contractat 35 valoradors d’un total de 160 que són els que necessita la Comunitat.
  • No s’ha creat ni s’ha regulat el Comité Consultiu amb la participació de les associacions lligades a l’atenció a la dependència, la qual cosa demostra la marginació que sofreixen per part de la Generalitat.
  • S’estan amagant les transferències de 46,8 milions d’euros procedents del Ministeri de Treball per fomentar el discurs “popular” i fals de què el Govern d’Espanya no inverteix en la Comunitat
  • Els diners de Madrid s’utilitzen per pagar les places de residències ja existents i no per crear noves places o per contractar cuidadadors a domicili.

EN DEFINITIVA…

MENTRE EL GOVERN D’ESPANYA IMPULSA POLÍTIQUES SOCIALS i AMPLIA DRETS QUE BENEFICIEN A TOTS ELS CIUDATANS, LA GENERALITAT VALENCIANA I EL PP ES DEDIQUEN A OBSTACULITZAR-LOS PER INTERESSOS ELECTORALS.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s