MÉS IGUALTATS SOCIALS I MÉS DRETS

Si en algún punt s’ha incidit més durant aquesta legislatura, sense cap mena de dubte, són les igualtats socials i els drets del ciutadants.

LES PENSIONS.

En aquesta legislatura, les pensions mínimes han augmentat un 25%. Aquest percentatge és superior a l’augment aconseguit en els 8 anys de legislatura del PP.

Les pensions d’aquells que tenen a la seua parella al seu càrrec, han augmentat un 33%.

Per a les pensions no contributives s’han fet increments superiors al de la inflació.

150.000 persones s’han beneficiat de la compatibilitat entre les pensions del SOVI i la de viduïtat.

40.000 persones s’han beneficiat de les noves pensions mínimes per a majors de 60 anys amb incapacitat permanent total qualificada.

La reforma fiscal ha eliminat a més de mig milió de pensionistes les retencions fiscals i les ha reduït a més de mig milió més.

 AJUDES A LA FAMILIA

En aquestos 4 anys s’ha duplicat la despesa destinada a protegir la maternitat, l’embaràs, la lactància i la paternitat.

Els homes estan gaudint del primer permís de paternitat. I gràcies a la Llei d’Igualtat hi ha més ajudes per a les mares treballadores i per a famílies monoparentals.  

S’inclouran nous serveis dintre del Sistema Nacional de Salut, com són l’atenció bucodental completa als menors d’entre 7 i 15 anys i la vacunació contra el virus del papil·loma humà.

S’ha aprovat una Estratègia Nacional d’infància i Adolescència:

 1. Ampliació del nombre d’escoles infantils (de 0 a 3 anys) a Espanya per arribar a la taxa del 33% al 2.010 (actualment estem al 21%)
 2. Augment de les beques i les ajudes a l’estudi.
 3. Elaboració d’un Pla d’Atenció Primària a menors en situació de dependència
 4. Treball per a la detecció i atenció primària dels casos de maltractament infantil.

Ajudes de 2500 euros per naixement de fill o adopció. Aquest pot arribar a 3.500 euros en cas de famílies monoparentals,nombroses i amb fills discapacitats.

El programa del IMSERSO, en aquesta legislatura ha passat de vora 600.000 places el 2004 a més d’1.000.000 el 2.007

 AJUDES A LES PERSONES DEPENDENTS.

La Llei de Dependència suposa un NOU DRET DE CIUTADANIA. Un dret per a persones dependents: persones majors i persones amb discapacitat greu que necessiten ajuda.

La posada en marxa d’aquesta llei farà que entre els anys 2007 i 2008 vora 200.000 persones amb una greu dependència percibisquen les ajudes. S’estima que al 2.015 les persones beneficiades poder arribar a ser 1.200.000.

Es calcula que gràcies a aquesta llei es crearan 300.000 llocs de treball directes.

 LA IGUALTAT ENTRE HOMES I DONES

Un altre dels senyals d’identitat del Govern de Zapatero ha sigut i és la IGUALTAT. Aquesta igualtat la demostra José Luís des del primer moment nombrant a la Primera Vice-presidenta dona de la història d’Espanya i formant el primer govern PARITARI

Els dos pilars bàsics han sigut:

 1. La Llei Integral Contra la Violència de Gènere: la primera en ser aprovada per l’actual Govern.
 2. La Llei d’Igualtat Efectiva entre dones i homes. Amb aquesta llei es reconeixen nous drets per maternitat i paternitat i s’impulsen iniciatives per eliminar la discriminació salarial entre homes i dones.  

 DRET A L’HABITATGE

La Llei del Sòl del PP de l’any 1998, va permetre la liberalització massiva de sòl, que va generar un acaparament amb fins merament especulatius i, per tant, el augment desproporcionat del seu valor.

Amb la NOVA Llei del Sòl s’estableix una reserva mínima del 30 % per a vivenda protegida i per a promoure un desenvolupament urbanístic més sostenible, més transparent i menys especulatiu.

També s’ha posat en marxa la Societat Pública del Lloguer que garantitza un lloguer segur a propietaris i inquilins. Unes 700.000 famílies, sense límit d’edat podran deduir fiscalment l’any 2008 la quota que paga de lloguer.

IMMIGRACIÓ: CONTROL I INTEGRACIÓ

Com a conseqüència de les polítiques nefastes del PP en matèria d’immigració, el Govern de Zapatero tenia que arreglar el greu problema de milers d’immigrants que havien entrat a Espanya irregularment i estaven vivint i treballant en el nostre país.

El procés de normalització va facilitar que més de 700.000 estrangers obtingueren el permís de treball i residència. Gràcies a aquests procés s’han convertit amb ciutadans amb els mateixos drets i amb les mateixes obligacions que la resta de treballadors.

Anuncios

2 pensamientos en “MÉS IGUALTATS SOCIALS I MÉS DRETS

 1. Perdona pero aqui no has demostrado nada, solo lo que zapatero hizo en unas estupidas leyes que te cres que solo por poner eso ayudas a alguien, pues no.
  Tienes que poner las igualtades sociales de hombres i mujeres, de clases sociales, de todo, sino el lector no esta satisfecho como yo!
  Asi que si quieres mejorar esta pagina web i ayudar aprende antes!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s