Que es preten amb la Llei de la Memòria Històrica?

La Llei de la Memòria Històrica estableix mesures de reconeixement i reparació a les víctimes de la Guerra Civil i de la Dictadura franquista. La Llei no fa història, ni la jutga, ni la revisa. Només vol fer un homenatge a les víctimes

 

Proclama el caracter injust de TOTES les condemnes, declara la ilegalitat dels Tribunals i les condemnes imposades en aquest període per motius ideològics o de creències religioses, contribueix a la rehabilitació moral de qui van sofrir injustes sancions, preveu mesures per a que les Administracions Públiques faciliten als interessats que ho sol·liciten les tasques de localització dels desapareguts.

 

Ara buscant informació sobre aquesta llei descobreixo que aquesta llei sorgeix d’una declaració aprovada PER UNANIMITAT al Congrés dels Diputats el 20 de novembre de 2002 en la que s’afirma: “El deber de nuestra sociedad democrática de proceder al reconocimieto moral de todos los hombres y mujeres que fueron víctimas de la Guerra Civil Española, así como de quienes padecieron más tarde la represión de la dictadura franquista”.

 

Personalment crec que aquesta llei feia falta. Per a uns i per a d’altres. Si que uns van honrar als seus durant tots els anys de franquisme, però matar no es pot justificar per res.

 

Crec que els familiars el que volen és tindre un suport moral. Vore com les condemnes són borrades dels historials del seus familiars. Són moltes les families que no saben ni on estan soterrats els seus. Bé, dir soterrats és dir molt.

 

Aquesta Llei no divideix Espanya. A pesar de que alguns no paren de repetir el contrari.

 

Aqui us deixo el enllaç en la pàgina de Foro por la Memoria

En aquest post que he escrit abans  us parlava de l’article 15 de la Llei. Aquest article és el que obliga a la retirada per part de les Administracions Públiques de plaques, escuts, insignies,.. commemoratives d’exaltació de la sublevació militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la Dictadura. També fa referència a la retirada de subvencions i ajudes públiques si no es compleix això.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s