Pareix que ara és la definitva

Nota de premsa de ACPV, podeu trobar-la també a la seua pàgina web

Quina llàstima, la veritat, que farem sense TV3.

La Generalitat ordena tancar les emissions de TV3 al País Valencià i multa ACPV amb 300.000€
El PP insisteix en la seua particular croada contra la llibertat d’expressió i la pluralitat informativa, i contra ACPV
12.06.2007
Avui, 12 de juny, la Direcció General de Promoció Institucional –depenent de Gabinet de Presidència de la Generalitat Valenciana- ha notificat a ACPV la resolució de l’expedient 1/05 TV contra aquesta entitat per les emissions de TV3 al País Valencià. La Generalitat conclou “imposar ACPV, com a responsable d’una infracció molt greu consistent en la prestació en règim de gestió indirecte de servicis (sic) de televisió per ones terrestres sense la preceptiva concessió administrativa, la multa de 300.000 euros.” A més, ordena “el cessament immediat de les emissions que han motivat la incoació d’este expedient, davall advertència que, si no es posa fi a les mateixes de manera voluntària, es procedirà a l’execució forçosa d’esta mesura, d’acord amb l’article 95 de la Llei 30/1992.”

res

Contra aquesta resolució cap recurs davant la Secretaria Autonòmica de Relacions amb l’Estat i Comunicació, i ACPV l’interposarà dins el termini oportú.

Com ja hem assenyalat en diverses ocasions, des d’ACPV es considera que el Consell no té competència ni capacitat sancionadora sobre els canals per on emet la televisió pública catalana, els quals són propietat de l’Estat. Així ho han reconegut tant reputats juristes en informes aportats a l’expedient com el propi Ministeri d’Indústria.

Si el recurs a les conclusions de l’expedient sancionador és desestimat l’entitat cívica el recorrerà davant la justícia ordinària (davant el Tribunal Superior de Justícia, tal com ha fet a les mesures provisionals de tancament dels repetidors que pretén portar a terme la pròpia Generalitat).

Amb aquesta mesura, de naturalesa únicament política (les contradictòries interlocutòries hagudes fins aquest moment deixen clara la poca consistència jurídica de les raons al·legades pel govern valencià), el PP insisteix en la seua particular croada contra llibertats i drets fonamentals dels ciutadans valencians.

Contradictòria també la doctrina política del PP, que en uns llocs repudia el tancament, per no prorrogació de llicència, de televisions (cas de Veneçuela) mentre al País Valencià aplica una política en la mateixa línia, clarament discriminatòria i autoritària. Aquesta mesura no es pròpia d’una societat democràtica, és contrària a la Constitució espanyola i, el més important, a la voluntat i els drets de milers de valencians i valencianes que cada dia trien lliurement TV3 per a informar-se i gaudir-ne.

Aquesta és la situació del procés. A ACPV no li consta ni que el Ministeri d’Indústria estiga disposat a fer efectiva la seua capacitat competencial sobre els canals per on emet TV3 al País Valencià, ni que les dues Generalitats hagen arribat a cap acord de reciprocitat en les emissions de TV3 i TVV.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s