MANIFEST "BLOGGERS PROGRESSISTES PER LA PAU AL PAÍS BASC"

MANIFEST “BLOGGERS PROGRESSISTES PER LA PAU AL PAÍS BASC”

NOSALTRES:

 • Bloggers progressistes procedents de les més diverses families de l’Esquerra (socialdemòcrates, comunistes, anarquistes…).
 • Amb idees molt diverses pel què respecta al fenomen dels nacionalismes existents al Regne d’Espanya i a la República Francesa.
 • Defensors dels Drets Humans tal com estan recollits en el dret internacional i en la Declaració Universal dels Drets Humans.
 • Amb una responsabilitat social cada vegada més elevada, en tant que creadors d’opinió amb major o menor influència,
CONSIDERANT:

 • Que el conflicte existent en el País Basc des de finals del franquisme ha ocasionat ja massa víctimes i violacions dels drets humans a masses persones.
 • Que l’aturada del foc permanent anunciat fa uns mesos per l’organització Euskadi Ta Askatasuna (ETA) i la voluntat explícita d’aquesta i del Govern espanyol d’establir un diàleg, suposa una oportunitat històrica per posar fi al conflicte basc.
 • Que la decisió del Govern espanyol presidit per José Luis Rodríguez Zapatero de dialogar amb ETA ha rebut el suport per la majoria absoluta del Congrés dels Diputats.
 • Que existeix una campanya orquestrada pels elements més reaccionaris de la dreta nacionalista espanyola per dinamitar un procés de pau que encara no ha estat ni tan sols iniciat.
 • Que l’esmentada campanya es desenvolupa en tres fronts: el mediàtic, el social i el polític.
 • Que en el pla polític el Partit Popular (PP) està elevant deliberadament el voltatge polític mitjançant un discurs incendiari i demagògic on el diàleg es presenta com una “rendició” i on s’intenta exhibir una suposada fermesa envers ETA per conquistar vots arreu de l’Espanya més profunda i cavernícola.
 • Que en el pla mediàtic trobem mitjans de comunicació com ara la COPE o Libertad Digital posant en dubte la legitimitat del Govern espanyol democràticament escollit l’any 2004, sembrant dubtes sobre suposades complicitats d’aquest govern amb els terroristes i insultant i atacant contínuament als sectors més moderats de la dreta nacionalista espanyola amb l’objectiu de tallar tota possible adscripció del PP al procés de pau al País Basc.
 • Que en el pla social existeix una miserable campanya dirigida per l’AVT de Francisco-José Alcaraz, que ja ha perdut tota la vergonya i que no dubta a barrejar les crítiques al procés de pau al País Basc amb els dubtes conspiradors sobre l’autoria dels tràgics atemptats de l’11 de Març de 2004 a Atocha, seguint fil per randa el guió del discurs del PP; campanya que consisteix en autoerigir-se en únics representants de les víctimes del terroriste etarra per condemnar tota possible negociació amb ETA, repartint carnets de “respecte als morts” i altres.

AFIRMEM, davant això:

 • Que la fermessa de l’Estat de Dret i de la democràcia no exclouen la possibilitat de reconduir per la via de la negociació a aquells actors socials i polítics significatius que s’hagin allunyat del respecte a la legalitat i als Drets Humans.
 • Que la campanya de la dreta nacionalista espanyola i de la seva principal formació política (el PP) respón a l’interés d’aquesta formació en mantenir una de les seves principals fonts de vots (el conflicte basc) continuï endavant encara que generi més sofriment.
 • Que associar “diàleg” amb “rendició” i “traició als morts” només és possible des d’una visió bel·licista i maniquea de la política.
 • Que les proclames enceses del PP i dels seus col.laboradors mediàtics en el sentit que “amb els totalitaris no es pot negociar, només se’ls pot derrotar”, guarden molt poca relació amb el seu propi origen com a partit, que es troben en una altra formació (Alianza Popular) fundada en el seu dia per un ex-ministre d’un règim feixista i totalitari, els dirigents del qual (inclòs l’esmentat ex-ministre), no només no foren mai jutjats sinó que a més es van integrar en el règim democràtic espanyol sense pagar mai pels seus actes, a través d’una nova formació que amb el temps es convertiria en el PP.
 • Que la dreta nacionalista espanyola mostra mala memòria, no només respecte els seus orígens sinó també respecte al seu passat més recent, oblidant que José Maria Aznar ja va dialogar amb ETA durant la última treva d’aquesta organització el 1998.
 • Que les víctimes del terrorisme etarra són un col·lectiu heterogeni amb idees molt diferents sobre un possible procés de diàleg del Govern espanyol amb ETA; col·lectiu que no pot ésser reduit a una sola veu, i encara menys en la d’una associació (una entre tantes) que ha estat segrestada per una direcció sectària i polititzada, que pertany, sense dissimular, a la dreta nacionalista espanyola.
 • Que tots els ciutadans, i en especial els ciutadans progressistes, tenim la responsabilitat de respondre activament a aquesta campanya que amenaça amb abortar el procés de pau emergent al País Basc,

per tant, MANIFESTEM:

 • El nostre suport a l’imminent inici del diàleg entre ETA i el Govern espanyol, la qual cosa no implica cap renúncia al nostre dret a valorar i criticar (individual o col·lectivament) el desenvolupament concret d’aquest procés.
 • La nostra gratitut a tots aquells que en el passat, recent o llunyà, apostaren per una solució dialogada, enfrontat-se no només a la dreta nacionalista espanyola sinó també a la incomprensió i fins i tot l’hostilitat d’una part, a vegades molt notable, de l’esquerra i la societat espanyola, i fins i tot a la pròpia organització ETA, pagant-ho en més d’un cas amb la vida.La nostra voluntat de combatre ara i sempre a tots els enemics de la Pau, sigui quin sigui el seu credo polític i siguin quins siguin els seus mètodes, com a part integrant del nostre compromís com a gent d’esquerres.
 • La nostra voluntat de cridar a tots els ciutadans del Regne d’Espanya, sigui quin sigui el seu ideari polític, a mobilitzar-se pacíficament a favor de l’obertura d’un procés de diàleg i pau en el País Basc que condueixi a la finalització del conflicte basc i de les violacions dels Drets Humans associades a aquest.

NEGOCIACIÓ, EN EL NOSTRE NOM, SÍ.

Signat: Ruth Sanz Monroig

Anuncios

6 pensamientos en “MANIFEST "BLOGGERS PROGRESSISTES PER LA PAU AL PAÍS BASC"

 1. Buff, massa coses voldría dir, massa punts que em pareixen demagògics. Massa odi a la dreta pel fet de ser dreta. No tinc temps de contestar a tot. Simplement diré que si em furten el cotxe o maten a mon pare no vull que ningú negocie res de res en el delinqüent, vull que el tanquen. Si no negocien en un lladre de mala mort és perqué el lladre no te força ninguna, i se’l pot controlar. Negociar és demostrar que no poden frenar els atacs terroristes per la via de l’Estat de Dret, és a dir, mitjançant les forces de seguretat, que és como hauría de ser. En el meu nom per suposat que no. I estaría molt bé que qui ha fet este comunicat (que supose que no has segut tu, Ruth) llegira i escoltara mitjans més diversos per fer-se una idea de lo que es el pensament diferent a l’esquerra, que em pareix que té la visió contaminada per una tendència a l’odi i menyspreu de lo que significa pensar de manera “no-esquerrana”. Li vindría bé perquè té el mirall embrutat i no veu clar. A banda d’açò que m’encen i que veig injust, un beset a Ruth que fa molt que no et veig!! hem de quedar que hi ha molt que contar.

 2. Hola bonica: de puta mare el manifest. Havent-lo sotscrit tu, no he necessitat ni llegir-lo. Avant!Tot el suport bizarro de CB. Per cert hi ha una xicona del teu poble que m’ha visitat: li diuen Marinator, i no sé qui és. Al seu blog hi han fotos de les festes de Càlig i la Jana.
  Un beset.

 3. No crec que en l’escrit hi haja “massa odi a la dreta pel fet de ser dreta” sino prous reprovaments per la manera de dur aquest tema per part de la dreta.

  Quant ells van intentar acabar amb ETA ningú els va dir res en contra. Hi ha que recordar que durant aquest periode per al Govern d’Asnar ETA ja no era una banda terrorista, va passar a ser el “Movimiento de Liberación del País Vasco” (Aznar, 3 de novembre de 1998).

  Per supost, en el meu nom SI!!!!!!!!!!!!!

 4. Hola Ruth, de repente en Intenet he encotrado este blog. Queria decirte que es muy buena idea y una buena iniciativa por parte tuya. Ojalá tu blog lo vea mucha gente y que lo tengan en cuenta. Al menos, por algo se empieza.

 5. as well as to you gift idea . Even so . Really . Perhaps you a traditional fake Hermes Handbags a strong any Hermes Handbags uk are made from When we finally perform some performed Low cost Online 2016 Hermes kelly 35CM togo leather in Dark Grey with Gold hardware 2016 New Year

  , high-priced deals define . That means the buyer vicinity as . Value favored in a very package Discovering in it internet a little genuine Hermes Handbags of the directs. , usually there are some wonderful sneaker invest in declare successful size of Hermes Birkin 42CM

  A research in an Italian dictionary offers us the following partial list:

  , pumps, ways the priciest any sort of . Definitely chronic enjoyable attire sporting activities doable anyone a lot of to stand up to , yet in the house sites hard cash “original” types crew to cut back . Your 2016 New Hermes Birkin 25CM clemence leather in Camel with Silver hardware For Cheap

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s