Ja està, ja ha passat el cap de setmana.

Els dies 7, 8 i 9 els he passat en Barakaldo, allí és on es celebrava el Congrés Extraordinari de JSE, ja que les Joventuts Socialistes complíem 100 anys. 100 anys sent protagonistes del canvi, com deia el lema.

Torres de Serrano, Valencia, 4.40 hores.

Aquest era el lloc i l’hora de sortida des de València, hi havia uns quants companys que ja venien amb l’autobús des d’Alacant. I resulta, que faltava una delegada per arribar i finalment vam sortir a les 6 de la matinada.
El viatge es va fer molt llarg. A força de pél·licules passem l’estona i he de dir que no he vist cap de les 6 que s’han passat durant el viatge (Gladiator, La Liga de los Hombres Extraordinarios, Dos tontos muy tontos, Piratas del Caribé, el día de mañana i un altra que no se ni el títol).

A les 2.30 arribavem a Bilbao, sobre les 2.45 trobem l’alberg on s’allotjarien els observadors i sobre les 3.30 trobem l’hotel. Ara el que tocava era anar a menjar, però on?. Aquí anem nosaltres amb l’autobús a buscar un lloc per a menjar i suem per a trobar-lo. No suem perquè ferem un gran esforç si no pel sofriment de vore com l’autobús es colava en una carretera de tres carrils en la qual no passava pel pont.

La solució: baixar, parar el tràfic, llevar els pilons que fan de separació dels dos sentits de la carretera i donar-li la volta a l’autobús. Menys mal que hi havia algún tros que no hi havia vorera!!!!!!!!.


Finalment, mengem; malament, però mengem.

Arribem al BEC (Centro de Exposiciones de Barakaldo) just quant falten 5 minuts per a la inauguració del Congrés.

Intervenen: Tontxu Rodríguez (alcalde de Barakaldo), Mario Estaban Ruiz (President del CJE), Giacomo Fillibek (president d’ECOSY), Ekain Rico (Sec. Gral de J

SE-Egaz) i Patxi López (Sec. Gral del PSE-PSOE).

Acabada la inauguració es constitueixen les comissions de treball: hi ha dos ponències la ideològica i l’estratègica. Jo vaig a la primera. Acabem el treball en comissió a les 22 hores.

Però el més emocionant del dia va ser sentir cantar LA INTERNACIONAL per part del Coro Peña Labra de la UGT.

Dia 2: avui ve Alfonso.

Els primers de la Federació en arribar al BEC: Sheila, Victor, Talia, Salva, jo, Jacobo, Miriam i Gabriel.

Però el dia començà amb la intervenció dels Secretaris Generals de cada federació. Si he de destacar alguna seria la del Primer Secretari de

Catalunya i la del meu Secretari General. Només ens va faltar atrevir-nos a cantar Aniversari Feliç (veritat Victor).

I després va arribar el moment d’escoltar a Alfonso Guerra. Van ser els 90 minuts més silenciosos de tot el Congrés (bo, aquest moment i els 35 minuts de Santiago Carrillo).

La veritat hi ha tres cosetes de les que ha dit que no m’apareixen gens bé, però en general, podriem dir que és fidel al seu estil. Guerra és molt Guerra.

Anem a dinar a dormir un ratet i a les 5 tornem al BEC, a les 5.30 és el moment de que antics secretaris generals de JSE facen la seua intervenció. En primer lloc, Santiago Carrillo.

He de reconèixer que em vaig quedar gratament sorpresa per la capacitat de paraula d’aquest home que als seus 92 anys té una lucidesa estupenda.

Al final aconseguim fer-nos una foto amb ell i també el condecorem amb el pin de JSPV


Jorge, Jacobo, Carles, Vicent, Emilio, Julio, David, Salva, Carlos, Talia, Nastra, jo i Santiago Carrillo som els que apareixem en aquesta foto.També li regalem el pin de JSPV i el de la República. Aqui està Carles Catalunya imposant-li el pin.

Per la nit, com no, de festa.


I el diumenge a escoltar a José Blanco, a Candido Mendez i a Herick i a cantar LA INTERNACIONAL.

Després només ens quedaven 10 hores de viatge. Però a valgut la pena.

No tots els militants de Joves Socialistes podran dir que han sigut delegats al Congrés del Centenari.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s