Claustre Universitat

Avui he anat al que serà, si no passa res, l’últim claustre com a representant d’estudiants i de l’associació Campus Jove. Han estat quatre anys formant part de la Mesa del Claustre d’aquest òrgan de govern de la Universitat Jaume I, el màxim òrgan de govern. Només he faltat a un en quatre anys i va ser a causa de força major.

Avui tenia el desig de parlar, mai havia parlat en aquest òrgan i els meus companys d’associació m’han donat aquest privilegi.
La meua intervenció:

Bon dia,

Alguns estudiants també hem passat els últims quatre anys formant part d’aquest claustre encara que, com a dit el rector, les nostres
eleccions son cada dos anys, i l’associació de la qual en forma part va obtenir representants per primera vegada llavors.

Des de l’associació Campus Jove valorem aquests 4 anys de claustre en el que respecta als temes referits al col·lectiu que representem com a fructífers i positius.
Creiem que hem avançat ens alguns aspectes, però que encara hi ha alguns que s’han de millorar.
En primer lloc es va cedir un edifici E2 per a la ubicació de les associacions i del Consell de l’Estudiantat, aconseguint així que tots
estiguerem en un mateix lloc i que la resta de comunitat universitària tinguera clara la nostra ubicació. Gràcies a aquest edifici s’ha aconseguit arribar a una bona dinàmica de treball i cooperació entre tots, arribant la seua culminació a les Fires d’associacions que s’organitzen durant la Setmana de Benvinguda. Però a pesar d’això hi ha que dir que aquestes infraestructures s’han quedat menudes. Cada vegada som més estudiants a la Universitat i les associacions també es fan més grans i inclòs en sorgeixen de noves,, per això seguim i seguirem demanant la construcció d’una Casa de l’Estudiantat. Una Casa de l’Estudiantat que contribuisca a la dinamització universitària promovent la participació de l’estudiant en les associacions i aconseguint tenir així més difusió.

Per fí, s’ha aconseguit coordinar els recursos i processos per tal que esl putns d’informació a l’estudiantata estiguen en un sol lloc, amb informació actualitzada, i oberts en horari matí i vesprada. Però encara que falta Secretaria d’Estudiantat.

Valorem positivamente l’esforç de l’equip rectoral per a traure endavant tots els projectes d’ampliació del Campus a pesar de la mala política de finançament de la Generalitat i també valorem positivament el posicionament del Rector quant va sorgir el primer catàleg de títols dins del projecte de Convergència Europea.

Seguim sense vore el resultat reial que tenen les enquestes als professors. Si, sabem que se’ls envia una carta, però serveis per a algo? Fan algún tipus de cas? Tenen algún tipus d’efecte?.

Per acabar voldríem ressaltar que la gran mancança que hem trobat durant aquests quatre anys es el nul abans a la solució del problema de les incompatibilitats. Es un perjudici prou important per als estudiants per a que en 4 anys no s’haja avançat en la seua eliminació. Hem rebut promeses d’intenció que esperem que pròximament es complisquen.

Moltes gràcies.

Aquest quatre anys, que encara no han acabat, però que queda poc, han sigut molt fructífers per a mi, he aprés moltes coses i he conegut a molta gent i he fet (espero) molts amics i amigues.

Del claustre d’avui em quedo amb una frase que el professor Vicent Climent ha dit:

No existeix cap llengua assignada a la transmissió de coneixement

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s